Helmond Sport-trainer Wil Boessen doet er alles aan om de boel op de rit te krijgen.
Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Wil Boessen doet er alles aan om de boel op de rit te krijgen. © BSR Agency

Helmond Sport heeft verdedigers weer terug voor uitwedstrijd tegen NEC: ‘15de plek is ons streven’

voorbeschouwingWil Boessen houdt ondanks een reeks van 14 wedstrijden op rij zonder zege de moed erin bij Helmond Sport. Vrijdag wacht tegen NEC de volgende mogelijkheid op een ommekeer. ,,Het is duidelijk dat we zo snel mogelijk van die laatste plek af moeten. Het staat ook dicht bij elkaar.”

FC Dordrecht staat op gelijke hoogte, maar heeft een beter doelsaldo. Verder heeft Roda JC drie punten meer en staan Jong PSV en TOP Oss vier punten boven Helmond Sport. Boessen had het liefst meegestreden om een plek in de middenmoot, maar heeft zijn doelen gaandeweg het seizoen bijgesteld. ,,De play-offs zijn voor ons gewoon onhaalbaar gebleken. We gaan nu voor de 15de plek, daarvoor hebben we nog 13 wedstrijden”, stelt de coach. 

Ten opzichte van de verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-4) heeft hij ook weer wat meer te kiezen. Centrale verdedigers Ferry de Regt, Jeroen Verkennis en Nick de Louw keren terug in de wedstrijdselectie, de kans is groot dat de eerste twee opnieuw het centrum vormen in Nijmegen. Verder ontbreken doelman Senne Vits (voet) en Dean Koolhof (knie) nog altijd. Bodi Brusselers is er ook niet bij wegens koorts, verder kreeg Bram Zwanen, die al langer kwakkelt met blessureleed, deze week een nieuwe tik op zijn enkel en is hij voorlopig nog uit de roulatie. 

‘Waar gaat het over?’

Boessen eist dat zijn ploeg tegen NEC scherper is dan de laatste weken. Tegen Excelsior gaf de ploeg in 3 minuten en 20 seconden de wedstrijd volledig uit handen met drie tegengoals. ,,In eerste instantie reageerden we nog goed op de achterstand, we kwamen beter in de wedstrijd. Maar dan geef je het zo weg... Waar gaat het over? Dan ben je ook meteen klaar”, stelt Boessen. Wat er anders moet? ,,We moeten nu wél 90 minuten scherp zijn.”