Volledig scherm
Albian Muzaqi speelde eerder bij Cercle Brugge. © Nico Brekelmans/Pro Shots

Helmond Sport hengelt spits met Europa League-ervaring binnen

Helmond Sport heeft zich op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met Albian Muzaqi (23) en Dion van Horne (19). De spits en de verdediger sluiten op amateurbasis aan op De Braak. 

Muzaqi speelde in de opleidingen van FC Groningen en PSV en voetbalde later nog in België voor Racing Genk, Cercle Brugge en Verbroedering Geel. Bij Racing Genk kwam de 1.92 lange spits in 2013 nog ooit tot een invalbeurt in de Europa League,  daarna ging het bergafwaarts met zijn loopbaan. Vorig seizoen zat de geboren Duitser zelfs zonder club. 

Verdediger

Naast Muzaqi komt ook Dion van Horne naar Helmond Sport. De verdediger uit het Limburgse Helden komt over van het Duitse SV Straelen (vierde niveau) waar pas in juni neer was gestreken. Verder speelde hij in de opleidingen van NEC, Borussia Mönchengladbach en VVV/Helmond Sport. 

Met de komst van Muzaqi en Van Horne telt de selectie van Helmond Sport 25 spelers. De verwachting is dat Dean Koolhof ook nog op korte termijn daar aan wordt toegevoegd. Dan gaan de Helmonders met 26 spelers het seizoen in.