Volledig scherm
Albian Muzaqi speelde eerder bij Cercle Brugge. © Nico Brekelmans/Pro Shots

Helmond Sport hengelt spits met Europa League-ervaring binnen

Helmond Sport heeft zich op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met Albian Muzaqi (23) en Dion van Horne (19). De spits en de verdediger sluiten op amateurbasis aan op De Braak. 

Muzaqi speelde in de opleidingen van FC Groningen en PSV en voetbalde later nog in België voor Racing Genk, Cercle Brugge en Verbroedering Geel. Bij Racing Genk kwam de 1.92 lange spits in 2013 nog ooit tot een invalbeurt in de Europa League,  daarna ging het bergafwaarts met zijn loopbaan. Vorig seizoen zat de geboren Duitser zelfs zonder club. 

Verdediger

Naast Muzaqi komt ook Dion van Horne naar Helmond Sport. De verdediger uit het Limburgse Helden komt over van het Duitse SV Straelen (vierde niveau) waar pas in juni neer was gestreken. Verder speelde hij in de opleidingen van NEC, Borussia Mönchengladbach en VVV/Helmond Sport. 

Met de komst van Muzaqi en Van Horne telt de selectie van Helmond Sport 25 spelers. De verwachting is dat Dean Koolhof ook nog op korte termijn daar aan wordt toegevoegd. Dan gaan de Helmonders met 26 spelers het seizoen in. 

 1. Alflen laat spelers Helmond Sport documentaire over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

  Alflen laat spelers Helmond Sport documentai­re over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

  Helmond Sport-trainer Robby Alflen haalt alles uit de kast om zijn spelers iedere week weer op te lappen. Onlangs deed hij dat door de spelersgroep de documentaire over Paralympisch kampioen Bibian Mentel te laten zien. ,,Als je ziet wat zij heeft gemaakt en hoe zij altijd weer opkrabbelt... Dat is ongelooflijk. Je moet altijd doorgaan. Dat is de boodschap die ik de jongens mee wilde geven.”
 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.