Helmond Sport heeft in kleine groepjes de training hervat. Sander Vereijken (foto) stond op het veld.
Volledig scherm
Helmond Sport heeft in kleine groepjes de training hervat. Sander Vereijken (foto) stond op het veld. © Helmond Sport

Helmond Sport hervat training in kleine groepjes

De spelers van Helmond Sport stonden maandag voor het eerst sinds 12 maart weer op het veld in het SolarUnie Stadion. Trainer Wil Boessen heeft de training weer hervat door met kleine groepjes weer te gaan trainen. Daarbij wordt de 1,5 meter-maatregel van het RIVM streng in acht genomen. 

Onder meer Jordy Thomassen, Juul Respen en Sander Vereijken stonden weer op het veld. De trainingen zijn tot nader wel gesloten voor publiek en pers. De spelers hielden zich de afgelopen tijd fit met een schema dat ze van trainer Wil Boessen meekregen. Sommigen deden ook nog wat meer en bleken creatief: zo was op een videootje te zien hoe Thomassen in zijn eigen woonkamer een heus hinderparcours had gebouwd om fit te blijven. 

Helmond Sport trainde op 12 maart voor het laatst, de club ging er toen nog vanuit dat de wedstrijd tegen De Graafschap nog door zou gaan. In Brabant waren destijds alle wedstrijden al afgelast, maar in de rest van het land nog niet. Vlak na afloop van die sessie hoorden de spelers en Boessen dat het alsnog niet doorging. Op diezelfde dag kondigde premier Mark Rutte nog aan dat de sportcomplexen in Nederland sowieso dicht blijven. 

Onlangs kondigde de regering nog aan dat topsporters wel weer aan de slag mochten. Maar in kleine groepjes. 

Jordy Thomassen (rechts) en Juul Respen zijn weer aan het trainen in het SolarUnie Stadion.
Volledig scherm
Jordy Thomassen (rechts) en Juul Respen zijn weer aan het trainen in het SolarUnie Stadion. © Helmond Sport