Volledig scherm
Helmond Sport huurt Diego Snepvangers opnieuw van NAC Breda. © BSR/SOCCRATES

Helmond Sport huurt Klomp en Snepvangers van samenwerkingspartner NAC Breda

Helmond Sport huurt voor het nieuwe seizoen twee spelers van NAC Breda, de club waarmee het een samenwerkingsverband heeft. Het gaat om centrale verdediger Daan Klomp en buitenspeler Diego Snepvangers. Die laatste speler werd vorig seizoen ook al door de Helmonders gehuurd. 

Het is niet uitgesloten dat er in een later stadium nog meer spelers vanuit Breda naar Helmond komen. Jordan van der Gaag was ook een belangrijke gegadigde en zag een langer verblijf in Helmond zelf ook zitten, maar NAC laat hem in eerste instantie aansluiten bij de A-selectie. Verder werd eerder ook de naam van de Poolse doelman Karol Niemczycki genoemd, maar de Helmonders hebben met Stijn van Gassel al een prima eerste doelman. 

Helmond Sport is gaan samenwerken met NAC omdat het nog geen volwaardige eigen jeugdopleiding heeft waar het uit kan putten. Concreet houdt de samenwerking in dat Helmond Sport tot en met het seizoen 2021/2022 jaarlijks twee tot vier NAC-talenten huurt. Ook na de degradatie van de Bredase club uit de eredivisie is die afspraak blijven staan. Vorig seizoen huurde Helmond Sport uiteindelijk vijf spelers van NAC, met Snepvangers en Klomp staat de teller nu op twee. In totaal hebben de Helmonders nu 17 spelers voor het nieuwe seizoen. 

Vlieguren

Snepvangers (21) is een buitenspeler die vorig seizoen al 33 wedstrijden speelde voor Helmond Sport. Hij maakte daarin drie doelpunten. Klomp is een centrale verdediger die vorig seizoen negen duels in de eredivisie voor NAC speelde en eerder al eens aan TOP Oss werd verhuurd. Ook hij moet in Helmond vlieguren gaan maken. 

  1. Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvankelijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvanke­lijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Orhan Dzepar begreep er even niets meer van. Vlak voor de 0-2 kreeg de speler van Helmond Sport de vuisten van FC Dordrecht-doelman Petar Stoskovic vol in zijn gezicht en lag hij groggy op de grond. Of de bal echt in het doel was beland? En/of Helmond Sport bij Dordrecht (1-2) écht voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitduel won? ,,Ik wist even echt niet meer wat er gebeurd was.”