Volledig scherm
Jordy Thomassen houdt Javier Vet van de bal af. © Martijn Buskermolen/Pro Shots

Helmond Sport in absolute slotfase onderuit tegen Almere City FC

ALMERE - Helmond Sport leek vrijdagavond lange tijd op weg naar een punt tegen Almere City FC, maar in de allerlaatste minuut krulde Soufyan Ahannach de bal uit een vrije trap raak. Zodoende eindigde het in 1-0 voor Almere City.

Bij Helmond Sport keerde aanvoerder Stephen Warmolts terug in de basis, hij verving Robert van Koesveld. Met de aanvoerder in het hart van de defensie nam Helmond Sport de eerste 25 minuten het initiatief, maar kwam de ploeg niet tot echt grote kansen. In de 8e minuut was Furhgill Zeldenrust vanuit een vrije trap gevaarlijk, maar doelman Chiel Kramer redde fraai. De laatste 20 minuten was Almere City beter. Spits Sherjil MacDonald had op slag van rust een prima kans om te scoren, maar hij stuitte op doelman Ferhat Kaya.

Doelpunt Braber afgekeurd

Het eerste kwartier na rust werd Helmond Sport tot diep op de eigen helft teruggedrongen, maar Almere City kwam niet verder dan een kopbal van Ten Voorde. Later nam Helmond Sport het initiatief weer over en leek Robert Braber 0-1 te maken, maar zijn goal werd in de 61ste minuut afgekeurd wegens buitenspel. Daarna waren de Helmonders vooral gevaarlijk via vrije trappen van Marc Hocher en stuitte Zeldenrust van dichtbij op doelman Chiel Kramer. In de slotfase leek het nog 1-0 voor Almere te worden, maar Robert van Koesveld kon de bal nog net voor de lijn weghalen. Daarna maakte Ahannach er alsnog 1-0 van.