Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport in de beker onderuit tegen amateurs van GVVV

Het is Helmond Sport niet gelukt om de eerste ronde van de KNVB-beker te overleven. Op bezoek bij de amateurs van GVVV ging de ploeg van trainer Wil Boessen onderuit: 2-1.

Boessen had twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het duel met Telstar. De onfortuinlijke Daan Klomp en Robert Mutzers namens plaat op de bank. Daarvoor in de plaats mochten de van een blessure teruggekeerde Dean Koolhof en Jeroen Verkennis aan de aftrap beginnen. Maar met Koolhof en Verkennis in de basis had Helmond het moeilijk tegen de tweededivionist. De ploeg uit Veenendaal was de bovenliggende ploeg in de eerste helft. De bezoekers hadden hun handen vol aan de balvaste spits Berry Powel en de beweeglijke Philip Ties daaromheen.

Het duo was meerdere keren dichtbij een treffer. Doelman Stijn van Gassel plukte een indraaiende bal van Ties uit de bovenhoek plukken. De keeper hoefde niet in actie te komen bij kansen van Powel. Eerst kopte hij een bal over het doel. Na een half uur wachtte hij te lang in kansrijke positie. Helmond Sport kon daar weinig tegenover zetten. Respen en Verkennis kopten naast. Een afstandsschot van Dzepar kon eenvoudig worden gepakt door de doelman van GVVV.

Druk opvoeren

De ploeg van Boessen kwam een stuk beter uit de kleedkamer en kreeg al snel de eerste echte grote kans. Snepvangers schoot in eerste instantie op de uitgekomen G.V.V.V.-doelman. Zijn voorzet die volgde belandde op de bovenkant van de lat.

Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Powel kopte de bal uit een vrije trap via de onderkant van de lat binnen. Het was het sein voor Helmond om meer de aanval te zoeken. De bezoekers voerden de druk op en kwamen twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Tibeau Swinnen. Helmond leek door te drukken, maar kreeg het deksel op de neus. GVVV. kwam uit een vrije trap opnieuw op voorsprong: 2-1. Die tegenslag kwam Helmond Sport niet meer te boven.

Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, Verkennis, De Louw, Poelmans; Dzepar (85. Werkhoven), Swinnen, Stans; Snepvangers (68. Mutzers), Respen, Koolhof.