Volledig scherm
© Pro Shots

Helmond Sport incasseert onnodige deuk tegen Roda JC

HELMOND - Het eerste duel van de halve finale van de play-offs is voor Helmond Sport uitgelopen op een teleurstelling. Tegenstander Roda JC was niet in goede doen, maar won wel 'gewoon' in het Lavans Stadion: 0-1.

De manier waarop er verloren werd, zal de Helmonders hebben gefrustreerd. De nummer 17 van de eredivisie liet amper zien beter te zijn. Toch is de uitgangspositie bepaald niet ideaal voor de ploeg van Roy Hendriksen, nu Roda JC een belangrijk uitdoelpunt te pakken heeft.

Helmond Sport had het betere van het spel in de eerste helft. Hoewel er door beide ploegen niet groots werd gevoetbald, waren de kansen voor de thuisploeg. Ten Den, Zeldenrust en Bourdouxhe waren dichtbij een treffer. Roda JC speelde pover en kwam vlak voor rust nog tot een behoorlijke schietkans. Verder was er eigenlijk niet zoveel aan de hand voor Helmond Sport. In de tweede helft veranderde echter het nodige.

De Limburgers grepen het initiatief en waren niet van plan om dat nog af te geven. Helmond Sport had plots alle moeite en moest een doelpunt van Schahin toestaan; de spits kon een rebound binnentikken. Helmond Sport leek het helemaal kwijt, maar werd geholpen door Auassar en scheidsrechter Van de Kerkhof. Die laatste besloot de Roda-speler direct rood te geven nadat hij te laat ingreep. Het publiek ging er weer achter staan, maar opnieuw bleek dat Helmond Sport voorin simpelweg kwaliteit mist. Ook tegen de tien van Roda JC lukte het voetballend voor geen meter. En dus bleef het bij 0-1.

Aanstaande zondag is de return in het Parkstad Limburg stadion. Er wordt afgetrapt om 12.30 uur.