Volledig scherm
Helmond Sport-aanvallers Jordy Thomassen (links) en Teije ten Den (rechts) in duel met Pieter Nys (MVV). © Paul Roling/Pro Shots

Helmond Sport is niet opgewassen tegen MVV Maastricht

MAASTRICHT - Helmond Sport is er vrijdagavond niet in geslaagd om in de 1ste competitiewedstrijd van 2017 punten te pakken. Op bezoek bij titelkandidaat MVV Maastricht werd terecht verloren: 2-0.

Bij Helmond Sport ontbraken de vaste waarden Maikel Verkoelen (geschorst) en Furhgill Zeldenrust (geblesseerd). Zij werden vervangen door Jeroen Verkennis en Giovanni Hiwat. Het optreden van die laatste duurde niet lang: al na 36 minuten werd hij vervangen door Ron Janzen.

Op dat moment had Helmond Sport het bepaald niet eenvoudig met de Limburgers. Die hadden continu het overwicht; de Helmonders beperkten zich tot tegenhouden. Dat ging ze redelijk af, al wist met name de sterke MVV-spits Thomas Verheydt toch regelmatig gevaar te stichten. Keeper Ferhat Kaya hield Helmond Sport op die momenten op de been. Zelf kwam Helmond Sport voor rust niet veel verder dan een snelle uitbraak via Jordy Thomassen, maar vanuit een moeilijke positie schoot hij naast.

Beslissing

Na de pauze eenzelfde spelbeeld: MVV bepaalde wat er gebeurde, Helmond Sport hield tegen. Maar nu sloeg de ploeg uit Maastricht wel toe. In een tijdbestek van 3 minuten zelfs 2 keer: in de 55ste minuut krulde Alessandro Ciranni een vrije trap in de kruising en in de 57ste minuut kon Joeri Schroijen van dichtbij vanaf randje buitenspel de 2-0 intikken. Het was de beslissing in de wedstrijd, want Helmond Sport was niet bij machte nog iets terug te doen. MVV freewheelde vervolgens naar het einde van de wedstrijd.

Een persoonlijk hoogtepuntje was er nog voor Yaël Eisden, die in de 62ste minuut inviel voor Steven Edwards en daarmee zijn eerste officiële speelminuten voor Helmond Sport maakte.