Volledig scherm
Furhgill Zeldenrust wordt op zijn hielen gezeten door Fabian Sporkslede © Pro Shots

Helmond Sport koestert punt tegen NAC Breda

BREDA - Helmond Sport heeft de zegereeks van 3 duels maandagavond geen vervolg kunnen geven tegen NAC en speelde met 0-0 gelijk. In de slotfase had er misschien nog meer ingezeten voor Helmond Sport, maar over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel terecht.

Helmond Sport moest het in Breda zonder de zieke Marc Hocher doen, Gillian Justiana was zijn vervanger in de basis. Justiana was in de 25e minuut ook dichtbij een goal, maar schoot net voorlangs. In de 10e minuut had Teije ten Den de grootste kans voor Helmond Sport, maar zijn schot werd net gered door NAC-doelman Jorn Brondeel. NAC stelde daar voor rust 3 goede kansen tegenover, maar had de pech dat spits Cyril Dessers naast schoot of op Kaya stuitte.

Ook in de 2e helft speelde NAC in een veel te laag tempo om het Helmond Sport lastig te maken, de Bredase ploeg kreeg ook amper kansen. De Helmonders bleven op de counter loeren, maar het duurde lang voordat die tactiek kansen opleverden. In de 79e en 80e minuut kreeg Fuhrghill Zeldenrust wél 2 aardige mogelijkheden, maar hij stuitte 2 keer op doelman Brondeel. Ook Jordy Thomassen kon de doelman niet passeren, hij schoot net over. Zodoende bleef het 0-0.