Volledig scherm
Steven Edwards (Helmond Sport) strijdt om de bal met MVV'er Thomas Verheijdt.

Helmond Sport krijgt in laatste minuut gelijkmaker om de oren

HELMOND - Helmond Sport heeft in de 1e competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen MVV: 2-2. De manier waarop zal de Helmonders pijn doen: in de laatste minuut maakte Emrullah Guvenc de gelijkmaker.

Helmond Sport speelde een moeizame eerste helft, waarin het wel de voorsprong nam. In de 9e minuut werd een Helmonder in het strafschopgebied onderuit getrokken en wees scheidsrechter Bax naar de stip. Steven Edwards legde aan en schoot de bal beheerst binnen: 1-0. Daarna had de thuisploeg weinig in te brengen en was het vooral MVV dat de kansen kreeg. In de 36e minuut leek Thomas Verheijdt de 1-1 te maken, maar had doelman Ferhat Kaya een geweldige reflex in huis. De doelman hield Helmond Sport in de eerste helft sowieso op de been met puik keeperswerk.

Guvenc doet oude club pijn

Na rust wist MVV wél te scoren: binnen 1 minuut werkte verdediger Nick Kuipers de bal uit een corner binnen: 1-1. Daarna ging Helmond Sport iets beter voetballen met kansjes voor Giovanni Hiwat (bal van de lijn gehaald) en Marc Hocher (schot over het doel) tot gevolg. MVV behield het initiatief maar kwam niet tot echt grote kansen, Jordy Croux was in de 69e minuut nog het dichtst bij een treffer met een afstandsschot. Daarna kwam de wedstrijd meer en meer in evenwicht en leek het gelijk te eindigen. Jordy Thomassen dacht daar anders over en knikte de bal vlak voor tijd na een vrije trap van Sam Strijbosch binnen: 2-1. Dat leek ook de eindstand, maar Emrullah Guvenc maakt in extremis uit een corner gelijk: 2-2.