Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport krijgt in slotfase rechtse directe van De Graafschap

Helmond Sport leek knap een punt te gaan pakken tegen De Graafschap, maar ging in de slotfase van het duel alsnog onderuit: 1-2. En daar balen ze in Helmond stevig van.

Helmond Sport kampte met de nodige personele problemen tegen De Graafschap. Dean Koolhof, Diego Snepvangers, Robert Mutzers raakten afgelopen week geblesseerden en voegden zich bij Bram Zwanen in de ziekenboeg. En dus moest trainer Wil Boessen puzzelen.

Bekijk hier de samenvatting van Helmond Sport - De Graafschap (Premium)

Sander Vereijken en Givan Werkhoven kregen weer eens een basisplaats en vormden met Juul Respen de voorhoede. Die aanval had het zwaar tegen de mede-koploper en kreeg voor rust amper kansen. Alleen Orhan Dzepar schoot de bal in het zijnet. Aan de andere kant had Helmond Sport zijn zaakjes achterin goed voor elkaar. Daryl van Mieghem had na 5 minuten nog wel een grote kans bij de tweede paal, maar hij stuitte op Stijn van Gassel. Daarna was het duel in balans, vlak voor rust had De Graafschap nog wel moeten scoren. Javier Vet dook op achter de Helmondse defensie, maar ook hij kon doelman Van Gassel niet passeren.

Wereldgoal Seuntjens

De tweede helft was aantrekkelijker om naar te kijken, ook al omdat Helmond Sport wat meer de aanval zocht. In de 48ste minuut knikte Nick de Louw de bal uit een corner net voorlangs het doel en werd het dus niet 1-0. Eén minuut later werd het wél 0-1, en hoe. Mohamed Hamdaoui legde de bal met zijn hak terug op Ralf Seuntjens die vanaf een meter of 20 in de kruising schoot. Helmond Sport leek snel iets terug te doen: Guus Joppen zette de bal voor op Orhan Dzepar, alleen de kopbal van de middenvelder belandde op de paal.

Vervolgens leek de wedstrijd beslist te worden, nadat Van Mieghem door Joeri Poelmans onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. Mohamed Hamdaoui dacht Van Gassel met een Panenka te verschalken, maar raakte de lat. En dus bleef het 0-1. Helmond Sport was daarna via Guus Joppen nog dicht bij de gelijkmaker, maar scoorde niet. Nóg niet. De gelijkmaker viel uiteindelijk wel, in de 85ste minuut. Jeroen Verkennis, die als aanvaller in de ploeg kwam, legde de bal terug op Tibeau Swinnen en die schoot venijnig hard raak: 1-1.

Dat leek ook de eindstand te worden, maar Helmond Sport ging vlak voor tijd alsnog ten onder. Leeroy Owusu legde de bal op het hoofd van Jasper van Heertum, die 1-2 maakte. Ferry de Regt zag er daarbij niet helemaal goed uit.