Volledig scherm
Jordy Thomassen (Helmond Sport) probeert Roel Janssen te passeren. © Peter van Ninhuijs/Pro Shots

Helmond Sport krijgt pak op de broek van koploper VVV Venlo

HELMOND - Helmond Sport heeft vrijdagavond de grootste nederlaag van het huidige seizoen geleden: in Venlo was koploper VVV met liefst 7-0 te sterk. Het verschil werd vooral tussen de 53e en 63e minuut gemaakt; toen scoorde VVV liefst 4 keer.

Helmond Sport begon matig tegen VVV: nadat Jerold Promes in de 3e minuut nog de paal trof, was het in de 5e minuut wel raak. Robert van Koesveld speelde de bal slap terug op doelman Ferhat Kaya, die de bal vervolgens via Vito van Crooij in zijn eigen doel zag belanden: 1-0. VVV gunde Helmond Sport daarna de bal, maar de Helmonders wisten weinig uit te richten. Een tegenvaller was het uitvallen van Maikel Verkoelen, die in de 42e minuut geblesseerd naar de kant moest.

Sleegers doet Helmond Sport pijn

Na rust kreeg Helmond Sport voetballes van VVV. In de 47e minuut maakte uitgerekend Helmonder Joey Sleegers na een fraaie dribbel de 2-0. Daarna ging het snel, heel snel zelfs: Promes knikte in de 53e minuut de 3-0 binnen, in de 59e minuut volgde Ralf Seuntjens zijn voorbeeld: 4-0. Of het nog niet erg genoeg was legde Seuntjens in de 61e minuut de bal terug op Clint Leemans die hard raak vuurde: 5-0. Wéér 2 minuten later maakte Danny Post er zelfs 6-0 van. Het slotakkoord was in de 87e minuut voor invaller Gedion Zelalem: 7-0.