Volledig scherm
Robert van Koesveld (Helmond Sport) wordt op zijn hielen gezeten door Nick Hak (FC Dordrecht). © Erwin Spek/Pro Shots

Helmond Sport laat zich niet verrassen en verslaat FC Dordrecht

DORDRECHT - Helmond Sport hoefde vrijdagavond niet tot het gaatje te gaan voor de 3 punten tegen het zwak presterende FC Dordrecht. De Helmonders stonden bij rust al met 0-3 voor en wonnen uiteindelijk met 1-4, mede door de 8e en 9e competitietreffer van Jordy Thomassen.

Helmond Sport begon met dezelfde 11 als tegen Jong PSV (1-0 winst). De Helmonders startten prima; al in de 12e minuut legde Teije ten Den de bal op het hoofd van Jordy Thomassen: 0-1. Daarna was FC Dordrecht lange tijd de betere partij, al leidde dat niet tot groot gevaar. Sterker nog: in de 38e minuut maakte Thomassen op aangeven van Furhgill Zeldenrust zelfs 0-2, alweer zijn 9e competitietreffer. Op slag van rust maakte Zeldenrust er uit een counter ook nog 0-3 van.

Na rust oogde Helmond Sport aanvankelijk gemakzuchtig. In de 47e minuut leek Jean Fabrice Thomas met een hakbal 1-3 te maken, maar hij raakte de paal. In de 61e minuut was het wél raak: Thomas kopte de bal voorbij Helmond Sport-doelman Ferhat Kaya, die behoorlijk blunderde. Even leek FC Dordrecht nog in een resultaat te geloven, maar Marc Hocher maakte in de 72e minuut een einde aan die illusies. Hij krulde de bal uit een vrije trap perfect over de muur: 1-4.