Volledig scherm
Jordy Thomassen zit Terry Lartey-Sanniez op de hielen. © Joep Leenen/Pro Shots

Helmond Sport legt het na rust af tegen Jong Ajax

HELMOND - Helmond Sport is weer terug op aarde na een succesvolle 2e periode. De Helmonders werden in eigen huis met 2-4 geklopt door Jong Ajax, dat op papier niet met grote namen speelde, maar vooral in de 2e helft wel zijn klasse toonde en het verschil maakte.

Bij Helmond Sport begon Joey Godee voor het eerst dit seizoen in de basis. De Helmonders begonnen aardig aan de wedstrijd en zetten druk op de defensie van Jong Ajax. Dat leidde in de 13e minuut tot een kans voor Robert Braber, maar hij trof de paal. In de 17e minuut was het wel raak: Ron Janzen kopte de bal tegen Terry Lartey-Sanniez, die een eigen doelpunt maakte: 1-0. Daarna begon Jong Ajax beter te voetballen en maakte Justin Kluivert in de 35e minuut via de paal gelijk: 1-1.

Helmond Sport wordt overlopen

Na rust speelde Helmond Sport een verloren wedstrijd. Jordy Thomassen en Joey Godee schoten nog wel op doel, maar het was vooral Jong Ajax dat de regie in handen had. De jonge Ajacieden sneden simpel door de Helmondse defensie en kwamen in de 55e minuut op 1-2. Deyovaisio Zeefuik schoot de bal via een verdediger fraai in de verre hoek: 1-2. In de 60e minuut maakt Damilo Dankerlui er oog in oog met Kaya ook nog 1-3 van. Helmond Sport ging daarna achterin 1-op-1 spelen en kwam via Teije ten Den terug tot 2-3, maar even later was het alweer 2-4 door Noussair Mazraoui.