Volledig scherm
© Henk Korzelius

Helmond Sport lijdt tegen Roda JC nieuwe nederlaag, Alflen evenaart negatief record

Helmond Sport wacht ook na 13 competitiewedstrijden nog altijd op de eerste overwinning. Tegen Roda JC was die zege geen moment in zicht; een erg matig Helmond Sport verloor in Kerkrade kansloos met 3-0.

Helmond Sport kreeg de eerste tegenslag in de warming-up al te verwerken: Bart Meijers moest afhaken, zodoende speelde Steven Edwards centraal achterin en kreeg Jordan van der Gaag een plekje op het middenveld toebedeeld. Trainer Robby Alflen koos er mede vanwege de personele problemen voor om zijn 4-4-2-formatie in te ruilen voor 4-3-3, waar hij het seizoen ook mee begon.

Die nieuwe tactiek mocht niet baten. Al na twee minuten had Mitchel Paulissen een aardige kans om te scoren, niet veel later schoot Gyliano van Velzen op de lat. Net op het moment dat Helmond Sport ietsje beter in de wedstrijd kwam, zonder écht gevaarlijk te worden, kwam Roda op voorsprong. Van Velzen zette Joeri Poelmans op het verkeerde been en bood Paulissen een niet te missen kans: 1-0.

Na rust was het al snel gespeeld. In de 51ste minuut lag de rechterzijde van de Helmond Sport-defensie totaal open en kreeg Mario Engels alle tijd en ruimte om te schieten: 2-0. Na een klein uur werd het ook nog 3-0, ditmaal was het Van Velzen zelf die scoorde. De Helmonders kwamen daarna met 10 man te staan na een domme actie van Richelor Sprangers. De NAC-huurling trapte – met al geel op zak – de bal uit frustratie weg en kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Joey Kooij.

Negatief record

Door de nederlaag in Kerkrade heeft Helmond Sport ook na 13 wedstrijden nog altijd niet weten te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee heeft de ploeg van trainer Alflen een negatief clubrecord geëvenaard. In 2006/2007 presteerde Gerald Vanenburg hetzelfde. Helmond Sport moet volgende week van RKC winnen om het negatieve record van Vanenburg niet aan te scherpen.