Volledig scherm
Kevin van Veen speelde vorig seizoen nog bij Cambuur. © Pro Shots

Helmond Sport loopt 'Kevin van Veen-tonnen' mis

HELMOND - De miljoenentransfer van Kevin van Veen naar China is afgeketst. De transfermarkt in China is inmiddels gesloten, zodoende maakt de spits het seizoen bij Scunthorpe United af en loopt Helmond Sport tonnen mis.

Henan Jianye FC bood eind januari via een tussenpersoon 4,6 miljoen euro op Van Veen, die in de jeugdopleiding en het eerste elftal van Helmond Sport speelde. Scunthorpe United wees dat bod echter af, sindsdien bleef het stil.

Het afketsen van de transfer is een gemiste kans voor Helmond Sport, dat bij een miljoenenbedrag recht had op een solidariteitsbijdrage van 2,75 procent. Dat had op kunnen lopen tot enkele tonnen. 

  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.