Volledig scherm
Maikel Verkoelen heeft zijn handen vol aan Daoud Bousbiba. © Toin Damen/Pro Shots

Helmond Sport maakt in 2e helft gehakt van FC Eindhoven

HELMOND - De derby Helmond Sport - FC Eindhoven is vrijdagavond een prooi geworden voor de thuisploeg: 3-0. Voor rust ging het het nog aardig gelijkop, na rust kwam Helmond Sport uitstekend voor de dag en werd het verschil gemaakt.

FC Eindhoven speelde niet in een 4-2-4 maar in een 4-3-3-formatie en zette Helmond Sport direct onder druk. Dat leidde in het eerste halfuur tot de nodige kansen, maar de afstandsschoten van de Eindhovenaren misten precisie. Maxime Gunst was in de 12e minuut het dichtst bij de 0-1, maar hij raakte via de vingertoppen van Ferhat Kaya de lat. Aan de andere kant was Helmond Sport diverse keren gevaarlijk vanuit de omschakeling, De Helmonders kregen in de 22e minuut ook een enorme kans, maar Teije ten Den schoot de bal van een meter of 10 via een Eindhovens lichaam naast.

Helmond Sport schiet uit zijn slof

Na rust speelde Helmond Sport stukken beter dan voor de pauze. De Helmonders kwamen in de 63e minuut terecht op voorsprong: Marc Hocher legde de bal uit een corner op het hoofd van Steven Edwards: 1-0. Nog geen 30 seconden later leek het 2-0 te worden, maar de goal van invaller Joey Godee werd wegens buitenspel afgekeurd. Wéér een minuut later werd het alsnog 2-0, nadat Furhgill Zeldenrust de Eindhovense verdedigers te snel af was en beheerst afwerkte. Weer 3 minuten later werd het ook nog 3-0: Hocher legde de bal uit een vrije trap op het hoofd van Robert Braber,die zijn 1e van het seizoen maakte. Het had nog erger kunnen worden voor FC Eindhoven, dat na rust diep door de ondergrens zakte. Maar het bleef bij 3-0.