Volledig scherm
Helmond Sport-aanvaller Arne Naudts ontbreekt vanwege een bovenbeenblessure. © BSR Agency

Helmond Sport mist clubtopscorer en zes anderen tegen Sparta

voorbeschouwingHelmond Sport moet het in de mogelijke ‘kampioenswedstrijd’ tegen Sparta Rotterdam doen zonder de geblesseerde Arne Naudts. De clubtopscorer, met zes doelpunten, is geblesseerd aan zijn bovenbeen. Het is ook nog maar de vraag of hij de derby tegen FC Eindhoven maandag haalt. 

Als Helmond Sport vrijdagavond wint of gelijkspeelt tegen Sparta is FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Als je de resultaten erop naslaat, is de kans daarop overigens niet heel groot: Helmond Sport won meer dan een jaar geleden voor het laatst een uitwedstrijd, op 9 maart bij Telstar. Aan de andere kant: het heenduel tussen Helmond Sport en Sparta eindigde eind november in een klinkende 3-0 zege voor Helmond Sport. 

Velanas op weg terug

Helmond Sport moet het in Spangen dus doen zonder Naudts. Verder zijn Jeroen Verkennis, Dean Koolhof, Dylan de Braal, Bodi Brusselers, Koen Wesdorp en Odysseus Velanas ook nog geblesseerd. Velanas is al wel weer op de weg na een vervelende hamstringblessure. De staf hoopt erop dat de van FC Utrecht gehuurde middenvelder dit seizoen nog in actie kan komen. Velanas raakte eind maart thuis tegen Jong AZ geblesseerd aan zijn hamstring. 

De ploeg van trainer Robby Alflen speelt dit seizoen nergens meer om, alleen nog om de eer. In de geschiedenis van de club haalde Helmond Sport nog nooit minder dan 22 punten, in de laatste vier wedstrijden (Sparta-uit, FC Eindhoven-thuis, Jong FC Utrecht-uit en TOP Oss-thuis) moeten er dus nog minstens vier punten worden gepakt om een negatief clubrecord te voorkomen. 

Vermoedelijke opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Fecunda, Edwards, Meijers, Poelmans; Swinnen, Zwanen, Van der Gaag; Sprangers, Respen, George. 

  1. Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvankelijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvanke­lijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Orhan Dzepar begreep er even niets meer van. Vlak voor de 0-2 kreeg de speler van Helmond Sport de vuisten van FC Dordrecht-doelman Petar Stoskovic vol in zijn gezicht en lag hij groggy op de grond. Of de bal echt in het doel was beland? En/of Helmond Sport bij Dordrecht (1-2) écht voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitduel won? ,,Ik wist even echt niet meer wat er gebeurd was.”