Volledig scherm
Helmond Sport-aanvaller Arne Naudts ontbreekt vanwege een bovenbeenblessure. © BSR Agency

Helmond Sport mist clubtopscorer en zes anderen tegen Sparta

voorbeschouwingHelmond Sport moet het in de mogelijke ‘kampioenswedstrijd’ tegen Sparta Rotterdam doen zonder de geblesseerde Arne Naudts. De clubtopscorer, met zes doelpunten, is geblesseerd aan zijn bovenbeen. Het is ook nog maar de vraag of hij de derby tegen FC Eindhoven maandag haalt. 

Als Helmond Sport vrijdagavond wint of gelijkspeelt tegen Sparta is FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Als je de resultaten erop naslaat, is de kans daarop overigens niet heel groot: Helmond Sport won meer dan een jaar geleden voor het laatst een uitwedstrijd, op 9 maart bij Telstar. Aan de andere kant: het heenduel tussen Helmond Sport en Sparta eindigde eind november in een klinkende 3-0 zege voor Helmond Sport. 

Velanas op weg terug

Helmond Sport moet het in Spangen dus doen zonder Naudts. Verder zijn Jeroen Verkennis, Dean Koolhof, Dylan de Braal, Bodi Brusselers, Koen Wesdorp en Odysseus Velanas ook nog geblesseerd. Velanas is al wel weer op de weg na een vervelende hamstringblessure. De staf hoopt erop dat de van FC Utrecht gehuurde middenvelder dit seizoen nog in actie kan komen. Velanas raakte eind maart thuis tegen Jong AZ geblesseerd aan zijn hamstring. 

De ploeg van trainer Robby Alflen speelt dit seizoen nergens meer om, alleen nog om de eer. In de geschiedenis van de club haalde Helmond Sport nog nooit minder dan 22 punten, in de laatste vier wedstrijden (Sparta-uit, FC Eindhoven-thuis, Jong FC Utrecht-uit en TOP Oss-thuis) moeten er dus nog minstens vier punten worden gepakt om een negatief clubrecord te voorkomen. 

Vermoedelijke opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Fecunda, Edwards, Meijers, Poelmans; Swinnen, Zwanen, Van der Gaag; Sprangers, Respen, George. 

  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.