Volledig scherm
Roy Hendriksen. © Toin Damen/Pro Shots

Helmond Sport nog zonder Strijbosch en Brulmans tegen Fortuna Sittard

HELMOND - Middenvelders Seppe Brulmans en Sam Strijbosch behoren niet tot de wedstrijdselectie van Helmond Sport tegen Fortuna Sittard. Brulmans was vorige week ziek en hervatte deze week de training, Strijbosch speelde maandag nog een uur bij de beloften en is nog op de weg terug van een enkelblessure.

Naast Strijbosch en Brulmans behoren ook de geblesseerden Maiky Fecunda (hamstring), Jason Bourdouxhe (knie) en Charlton Vicento (knie) nog niet tot de selectie tegen Fortuna Sittard. De Limburgers draaien stroef, nadat ze nog goed aan de competitie begonnen. "Wij moeten gewoon honderd procent geven. Alleen dan zijn we een ploeg die aardig tot goed kan voetballen", zegt trainer Roy Hendriksen.

Helmond Sport staat met 4 zeges in de laatste 5 duels 2e in de strijd om de 2e periode, Almere City heeft 3 punten meer. De komende week met duels tegen Fortuna, NAC (maandag) en FC Eindhoven (volgende week vrijdag) is cruciaal voor de Helmonders. "Wij zijn helemaal niet met die periodetitel bezig, dat is nog zo ver weg. Wij leven van wedstrijd tot wedstrijd."