Volledig scherm
PREMIUM
Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings (r) prijst Niels Vink alsof het een nieuwe aanwinst voor zijn eerste elftal is. © FotoMeulenhof

Helmond Sport omarmt Niels Vink en helpt hem zijn paralympische droom te verwezenlijken: ‘Inspirerend’

Helmond Sport helpt Niels Vink - ook financieel - om zijn paralympische droom te verwezenlijken. Niet voor niets: de Helmondse rolstoeltennisser wordt ‘speler’ van de profclub. ,,De mentaliteit van Niels is inspirerend”, zegt directeur Leon Vlemmings over de nieuwste aanwinst van zijn club. 

Een beperking? Een handicap? Nee, daar praat Niels Vink (16) niet over. De rolstoeltennisser kijkt juist naar wat hij wél kan, zoals tijdens de gymlessen op het Dr. Knippenbergcollege. Als er gevoetbald wordt doet hij - zonder benen - gewoon mee. Hij lacht. ,,Dan voetbal ik met mijn armen. En als de bal op mijn benen komt, is het hands.”

  1. ‘Uitgemaakt voor Zwarte Piet’: Jong PSV’er Sidibe blij na goals en boos om racisme

    ‘Uitgemaakt voor Zwarte Piet’: Jong PSV’er Sidibe blij na goals en boos om racisme

    Jong PSV-belofte Sekou Sidibe beleefde gisteren met Jong PSV sportief een mooie avond bij Helmond Sport, waar het beloftenteam de eerste uitzege van het seizoen pakte. De 18-jarige aanvaller scoorde twee keer en was daarmee belangrijk voor zijn ploeg. Na afloop was hij blij, maar kort daarvoor ook teleurgesteld en boos omdat hij naar eigen zeggen een racistische opmerking naar zijn hoofd had gekregen.