Volledig scherm
Bram Zwanen maakte de belangrijke gelijkmaker. © BSR Agency

Helmond Sport pakt met moeite een punt tegen tiental Almere City

Helmond Sport speelde vrijdagavond ruim 70 minuten tegen een man minder, maar wacht desondanks nog altijd op de eerste seizoenszege. Thuis tegen Almere City FC werd het uiteindelijk 1-1

Helmond Sport-trainer Wil Boessen wijzigde zijn opstelling op drie posities ten opzichte van de zeperd tegen NAC (5-1 verlies). Guus Joppen keerde terug van een schorsing en verving Jeffrey Neral, verder werden Sander Vereijken en Daan Klomp geslachtofferd voor Nick de Louw en Robert Mutzers. Met die basisopstelling moest Almere City FC bedwongen worden.

Rood Van Vlerken

Dat lukte voor de rust niet. Helmond Sport kreeg wel kansen, maar het werd eens te meer duidelijk dat het de ploeg aan finesse voor het doel ontbreekt. Joppen schoot na een klein kwartier hard op doel, maar stuitte op doelman Joshua Smits. Even later kreeg Almere City-verdediger Bram van Vlerken - de enige Helmonder op het veld - ook nog rood wegens een natrappende beweging. En dus moest Almere City na 19 minuten al met tien spelers verder.

Volledig scherm
Bram van Vlerken krijgt rood. © BSR Agency

Helmond Sport leek daar aanvankelijk van te gaan profiteren. Diego Snepvangers vuurde op doel en Orhan Dzepar had moeten scoren, maar hij kopte naast.

En toen was het plots aan de andere kant raak. Keeper Stijn van Gassel verspeelde de bal en uit de situatie die volgde kreeg Almere City een strafschop omdat Ferry de Regt aan het shirt van Torino Hunte zou hebben getrokken. Niek Vossebelt benutte die penalty en zorgde voor een 0-1 ruststand.

Gelijkmaker Zwanen

Tegen de tien van Almere ging het daarna zeker niet makkelijker voor Helmond Sport, dat moeite had om een opening in de defensie te vinden. Nadat Boessen wat opportunistischer ging spelen - middenvelder Bram Zwanen kwam voor verdediger De Louw - werd Helmond Sport wél gevaarlijk. Eerst schoot Dean Koolhof nog over het doel, even later was het alsnog raak.

Invaller Zwanen wipte de bal over zijn directe tegenstander heen en schoot beheerst in de hoek: 1-1. Daarna ging Helmond Sport op jacht naar meer, maar werd er niet meer gescoord. En dus staan de Helmonders na drie competitiewedstrijden op twee punten.