Volledig scherm
Jeroen Verkennis (rechts) zit de in Helmond geboren Joey Sleegers op de hielen. © Peter van Ninhuys/Pro Shots

Helmond Sport pakt tegen VVV derde overwinning op rij

HELMOND - Helmond Sport heeft vrijdagavond de zegereeks een vervolg gegeven tegen VVV. De verdedigend ingestelde ploeg van Roy Hendriksen won na een zinderende slotfase met 2-1 van de Limburgers, Furghill Zeldenrust maakte de winnende.

Helmond Sport speelde tegen VVV met dezelfde basiself als in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen, met Marc Hocher opnieuw op de bank. De 1e kans was voor de Limburgers, nadat Helmond Sport-doelman Ferhat Kaya de bal na 7 minuten knullig verspeelde. Vito van Crooij pikte de bal op en gaf een pass op Ralf Seuntjens, die niet goed uitkwam met zijn passen en voor een leeg doel naast schoot. In de 11e minuut kreeg Seuntjens nog een mogelijkheid, maar opnieuw was de spits niet scherp.

Helmond Sport loert op de counter

Helmond Sport stelde daar in het vervolg weinig tegenover, de ploeg van Roy Hendriksen loerde op de counter en VVV speelde in een te laag tempo om het de Helmondse defensie lastig te maken. Ook na rust trok Helmond Sport een muur op, die in de 54e minuut bijna werd geslecht. Gillian Justiana verspeelde de bal aan de in Helmond geboren Joey Sleegers, die vanaf de rand van het strafschopgebied de paal trof. 4 minuten later kreeg Jordy Thomassen een vrije schietkans, maar hij had niet in de gaten hoe vrij hij stond en schoot te slap in.

Helmond Sport scoort 2 keer in zinderende slotfase

Daarna werd Helmond Sport sterker en werd Braber in de 82e minuut in het strafschopgebied neergelegd: strafschop. Invaller Teije ten Den wist daar wel raad mee: 1-0. De thuisploeg kon niet lang van die voorsprong genieten, in de 85e minuut kreeg VVV een strafschop wegens hands van een Helmondse verdediger. Vito van Crooij maakte vanaf de stip gelijk: 1-1. Ook die stand stond niet lang op het scorebord: in de 87e minuut maakte Furghill Zeldenrust er met een geplaatst schot 2-1 van.