Volledig scherm
Sander Vereijken © vv Gemert

Helmond Sport pikt buitenspeler Sander Vereijken op bij Gemert: ‘Een gezonde en brutale Helmonder’

Helmond Sport heeft met Sander Vereijken (21) de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De Helmonder komt over van hoofdklasser Gemert en tekent een contract voor twee jaar plus een optie op nog een extra jaar. 

Vereijken stond al een tijdje op de radar bij de technisch verantwoordelijken in Helmond. Algemeen directeur Leon Vlemmings bekeek hem persoonlijk en hoofd scouting Eric Clijnk kent de buitenspeler al van zijn periode bij Mierlo-Hout. Vereijken verruilde Mierlo-Hout dit seizoen voor Gemert en is daar in zijn eerste jaar direct een van de uitblinkers gebleken. Zodoende was Helmond Sport er snel bij. ,,Talentvolle  spelers uit Helmond horen bij ons te spelen. Sander is zo'n speler: een gezonde, brutale Helmonder”, zegt Vlemmings, die zelf al meer dan veertig jaar lid is bij Gemert. ,,Sander doet het nu goed als buitenspeler, maar kan ook achter de spitsen spelen.”

Metamorfose

Vereijken is de eerste aanwinst op De Braak, waar de selectie een grondige metamorfose zal ondergaan. Er lopen veertien contracten af, waaronder zeven huurcontracten.  ,,Er gaat nogal wat gebeuren”, kondigt Vlemmings aan. ,,We zoeken daarbij ook nadrukkelijk naar sterkhouders, maar dat is nu nog vroeg. Clubs zijn nu volop bezig met de play-offs. Naast die sterkhouders is het van belang dat we talentvolle jongens strikken.” Vereijken past in dat plaatje. De Helmonder lichtte dinsdagavond zijn teamgenoten van Gemert in en kijkt uit naar zijn profavontuur.