Volledig scherm
Sander Vereijken © vv Gemert

Helmond Sport pikt buitenspeler Sander Vereijken op bij Gemert: ‘Een gezonde en brutale Helmonder’

Helmond Sport heeft met Sander Vereijken (21) de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De Helmonder komt over van hoofdklasser Gemert en tekent een contract voor twee jaar plus een optie op nog een extra jaar. 

Vereijken stond al een tijdje op de radar bij de technisch verantwoordelijken in Helmond. Algemeen directeur Leon Vlemmings bekeek hem persoonlijk en hoofd scouting Eric Clijnk kent de buitenspeler al van zijn periode bij Mierlo-Hout. Vereijken verruilde Mierlo-Hout dit seizoen voor Gemert en is daar in zijn eerste jaar direct een van de uitblinkers gebleken. Zodoende was Helmond Sport er snel bij. ,,Talentvolle  spelers uit Helmond horen bij ons te spelen. Sander is zo'n speler: een gezonde, brutale Helmonder”, zegt Vlemmings, die zelf al meer dan veertig jaar lid is bij Gemert. ,,Sander doet het nu goed als buitenspeler, maar kan ook achter de spitsen spelen.”

Metamorfose

Vereijken is de eerste aanwinst op De Braak, waar de selectie een grondige metamorfose zal ondergaan. Er lopen veertien contracten af, waaronder zeven huurcontracten.  ,,Er gaat nogal wat gebeuren”, kondigt Vlemmings aan. ,,We zoeken daarbij ook nadrukkelijk naar sterkhouders, maar dat is nu nog vroeg. Clubs zijn nu volop bezig met de play-offs. Naast die sterkhouders is het van belang dat we talentvolle jongens strikken.” Vereijken past in dat plaatje. De Helmonder lichtte dinsdagavond zijn teamgenoten van Gemert in en kijkt uit naar zijn profavontuur. 

  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.