Volledig scherm
Helmond Sport viert feest met de supporters. © Proshots

Helmond Sport plaatst zich voor nacompetitie na late treffer Gillian Justiana (video)

DEN BOSCH - Helmond Sport heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Helmonders speelden door een late treffer van Gillian Justiana met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch en verzekerden zich daarmee van een play-offticket.

Helmond Sport begon de wedstrijd zonder Marc Hocher, die opnieuw ziek thuis achter moest blijven. Zonder Hocher speelden de Helmonders een rommelige eerste helft, waarin de ploeg vergat het overwicht uit te drukken in kansen. In de 7e minuut kreeg Jordy Thomassen nog de beste kans, maar zijn aanname was slordig. Daarna ontbrak het aan een goede eindpass bij de Helmonders. FC Den Bosch stelde daar weinig tegenover, maar was in de 38e minuut wel dichtbij een treffer. De kopbal van verdediger Ben Santermans werd net voor de lijn weggehaald.

Justiana zorgt voor verlossing
Na rust zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau en kwam Helmond Sport in de 76e minuut zelfs op achterstand, nadat Furhgill Zeldenrust balverlies leed en Damiano Schet de bal terug legde op Arda Havar: 1-0. Op dat moment waren de Helmonders de periodetitel kwijt en leek zich een drama af te tekenen. In de 81e minuut zorgde Gillian Justiana voor verlossing door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek te schieten: 1-1. Daar bleef het ook bij, ondanks dat Schet de bal in de laatste minuut nog tegen de lat schoot.

Volledig scherm
Volledig scherm
Jordy Thomassen stuit op doelman Kees Heemskerk. © Joep Leenen/Pro Shots
Volledig scherm
Helmond Sport heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Helmonders speelden door een late treffer van Gillian Justiana met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch en verzekerden zich daarmee van de 2e periodetitel.