Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport ploetert voort met late nederlaag tegen RKC

Helmond Sport leek lange tijd op weg naar de tweede remise op een rij, maar verloor vrijdagavond door een doelpunt in de 90ste minuut alsnog van RKC. Het werd 2-1, het was alweer de negentiende nederlaag van dit seizoen voor Helmond Sport.

Helmond Sport deed voor rust niets onder voor RKC, al stichtte de ploeg van Robby Alflen weinig gevaar. De thuisploeg begon nog wel sterker aan de wedstrijd, maar scoorde niet. Ook al omdat Dylan de Braal met het mes tussen zijn tanden speelde, hij voorkwam met een aantal prima intercepties een Waalwijks doelpunt. Helmond Sport stelde daar aanvankelijk weinig tegenover.

De Helmonders werkten hard, maar het ontbrak vooral aan kwaliteit. Op slag van rust werd het wél 0-1 voor Helmond Sport. Arne Naudts jaagde goed door op de nonchalante Jurien Gaari en schoot hard op doel, de rebound was vervolgens een prooi voor Juul Respen, die met een harde volley zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte.

Rug tegen de muur

In de tweede helft schakelde RKC een tandje bij en stond Helmond Sport vooral met de rug tegen de muur. Het werd na een minuut of 10 ook al 1-1. Doelman Stijn van Gassel verwerkte het schot  van invaller Mario Bilate in eerste instantie nog, Stijn Spierings schoot uit de rebound raak: 1-1. Al snel daarna begon Helmond Sport met tijdrekken, in de hoop om een puntje over de streep te trekken. Dat lukte uiteindelijk niet, invaller Bilate maakte in de 90ste minuut met een kopbal de 2-1. En zo verloor Helmond Sport alweer voor de 19de keer dit seizoen