Jos Lacroix (achtergrond) was aanvoerder van Helmond Sport in de eredivisie.
Volledig scherm
Jos Lacroix (achtergrond) was aanvoerder van Helmond Sport in de eredivisie. © Ton van de Meulenhof

Helmond Sport rouwt om het overlijden van aanvoerder van kampioensteam Jos Lacroix

Helmond Sport speelt vrijdagavond tegen Jong Ajax met rouwbanden vanwege het overlijden van Jos Lacroix (67). De aanvoerder van het kampioenselftal uit 1982 en de eredivisiejaren had al langer problemen met zijn gezondheid en is recentelijk overleden. ,,Heel erg triest”, reageert oud-ploeggenoot Robert Cox. 

Cox had nog regelmatig contact met zijn oud-ploeggenoot, met wie hij begin jaren tachtig vanuit Zuid-Limburg dagelijks op en neer naar Helmond reed. Het was ook de bedoeling dat hij op 17 april samen met Lacroix naar Helmond zou komen voor een hereniging van het kampioenselftal uit 1982. ,,Ik zei tegen Jos: al moet ik een bus voor je regelen, wij gaan er samen heen. Helaas heeft hij dat allemaal niet meer mee mogen maken”, zegt Cox.  

Lacroix speelde van 1979 tot en met 1984 voor Helmond Sport, nadat hij daarvoor voor MVV speelde. Hij vormde samen met Ad de Wert een gevreesd verdedigingsduo dat weinig weggaf. Na de promotie in 1982 speelde Lacroix nog twee seizoenen in de eredivisie met Helmond Sport, na de degradatie in 1984 beëindigde hij zijn loopbaan. 

Minuut stilte

Helmond Sport houdt vrijdag voor de wedstrijd tegen Jong Ajax een minuut stilte voor de voormalig aanvoerder.  Op de eigen site schrijft de club: ‘Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze aanvoerder van het kampioenselftal Jos Lacroix. Wij wensen zijn familie en dierbaren veel kracht en sterkte toe bij dit verlies en hopen dat goede herinneringen aan Jos hen daarbij tot troost mogen zijn.’

Door supporters werd Jos Lacroix (linksboven) rond de eeuwwisseling al gekozen in het Helmond Sport-elftal van de eeuw.
Volledig scherm
Door supporters werd Jos Lacroix (linksboven) rond de eeuwwisseling al gekozen in het Helmond Sport-elftal van de eeuw. © Kees Martens