Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport schrapt trainingskamp in Turkije wegens volle speelkalender: ‘Het is te krap’

EDHelmond Sport schrapt het traditionele trainingskamp in Turkije in de winterstop vanwege het drukke speelschema. De Helmonders spelen op 20 december hun laatste duel voor de winterstop en hervatten de competitie op 10 januari. ,,Het is allemaal net te krap”, zegt coach Wil Boessen. 

Helmond Sport gaat in de winterstop al jaren naar de Turkse Rivièra, alleen in 2017 bleef de ploeg in Nederland vanwege financiële redenen. Vervolgens zette sponsor en voormalig bestuurslid Ari de Kimpe zijn schouders eronder om de traditie weer in ere te herstellen. Een aantal trouwe sponsoren reisde steevast mee met de ploeg, ook vorig seizoen. Toen speelde Helmond Sport zelfs nog een oefenwedstrijd tegen de Turkse topclub Besiktas. 

Vorig seizoen werd de competitie ook een week later hervat, nu is het speelschema te krap en waren ook de vluchttijden nog eens ongunstig. En dus blijft Helmond Sport in eigen land en oefent het vermoedelijk in eigen stadion tegen een hoog genoteerde club in de Keuken Kampioen Divisie. De club is daar nog druk mee bezig.