Volledig scherm
Yannick Cortie (links) namens Helmond Sport in actie tegen Kayseri Erciyesspor. © Toin Damen/Pro Shots

Helmond Sport scoort er op los in Turkije

BELEK - Helmond Sport heeft z'n enige oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Turkije met 4-3 gewonnen van Kayseri Erciyesspor. Gyrano Kerk had een belangrijk aandeel in de zege. De vleugelaanvaller leverde woensdagmiddag bij de eerste drie doelpunten van de Helmonders de assist.

Helmond Sport boog met twee vrijwel identieke treffers de snel opgelopen 0-1 achterstand om in een voorsprong. Beide keren passeerde Gyrano Kerk zijn man op de vleugel en diens voorzet werd ook twee keer tot doelpunt gepromoveerd door Mounit El Allouchi (2-1).

Penalty
Kort na rust herhaalde Kerk zijn kunstje. Dit keer was het Gillian Justiana die de trekker overhaalde (3-1). Via een makkelijk gegeven strafschop kwam Kayseri Ercieysspor (dat net als Helmond Sport uitkomt op het tweede niveau) terug tot 3-2, maar twee minuten later zorgde invaller Thomas Schilders er op aangeven van El Allouchi voor dat de kloof weer twee treffers werd (4-2). Uit een tweede penalty, dit keer zeker wel terecht, werd het nog wel 4-3, maar verder liet het goed spelende Helmond Sport het niet komen.

Trainer Jan van Dijk was tevreden na afloop. "We hadden de nadruk tijdens dit trainingskamp gelegd op trainingsarbeid, minder op deze wedstrijd. Maar ik ben tevreden met de manier waarop we gevoetbald hebben en dat we vier keer gescoord hebben." In de eerste seizoenshelft was scoren namelijk vaak een probleem voor de Helmonders, die het ook woensdagmiddag zonder de nog altijd geblesseerde aanvallers Carlo de Reuver en Charlton Vicento moesten doen. Zij zullen er bij de herstart van de competitie, op bezoek bij MVV, ook zeker nog niet bij zijn.

Helmond Sport keert donderdag terug naar Nederland.