Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport sluit rampseizoen af zonder uitoverwinning

Helmond Sport sluit het seizoen 2018/2019 af zonder uitoverwinning. Ook bij hekkensluiter Jong FC Utrecht lukte het vrijdag niet: 1-1. De laatste uitzege dateert van 9 maart 2018, de Helmonders sluiten het seizoen volgende week vrijdag af met een thuiswedstrijd tegen TOP.

Helmond Sport moest door blessures en een schorsing nogal wat schuiven tegen Jong FC Utrecht. Omdat Bart Meijers en Maiky Fecunda geblesseerd zijn, stond er een compleet andere verdediging dan tegen FC Eindhoven: Maikel Verkoelen begon als rechtsback, Kjell Knops en Nick de Louw vormden het centrum en Ron Janzen begon als linksback. Zodoende konden de Belg Joeri Poelmans en Steven Edwards weer doorschuiven naar het middenveld.

Met die opstelling speelde Helmond Sport een opvallende eerste helft. Opvallend in de zin dat de Helmonders nu eens de bovenliggende partij waren en het spel moesten maken. En dat is normaal gesproken juist andersom. Jong FC Utrecht is ook de enige ploeg die onder de Helmonders staat. Helmond Sport werd al snel gevaarlijk via Bram Zwanen en kwam na een minuut of 20 op voorsprong. Verkoelen zette goed door en bediende aanvaller Richelor Sprangers, die handig wegdraaide en de bal tegendraads tegen het net wist te werken: 0-1.

Strijd tegen laatste plek

Na rust was het een ander verhaal en was het veel minder aan Helmond Sport-zijde. Dat kwam ook al doordat Jong FC Utrecht al snel scoorde. En hoe. Mitchell van Rooijen scoorde met een hakbal à la Willy Carbo en kreeg de 276 fans op de banken: 1-1. Helmond Sport scoorde nog bijna via Odysseus Velanas en Maikel Verkoelen, maar het bleef uiteindelijk bij 1-1. En dus is het nog onduidelijk wie het seizoen als nummer laatst eindigt. Helmond Sport staat twee punten voor en moet nog tegen TOP, Jong FC Utrecht treft FC Dordrecht nog.