Helmond Sport gebruikt de term ‘You'll Never Walk Alone’ om sponsors op te peppen.
Volledig scherm
Helmond Sport gebruikt de term ‘You'll Never Walk Alone’ om sponsors op te peppen. © Helmond Sport

Helmond Sport snel in gesprek met alle supporters en sponsors: ‘We laten niemand vallen’

Helmond Sport gaat met seizoenkaarthouders en sponsors in gesprek over de impact van de coronacrisis. Mochten trouwe fans of sponsors door de crisis in de problemen komen, dan denkt de club mee. ,,We gaan er alles aan doen om niemand te laten vallen”, zegt directeur Leon Vlemmings.

Hij stuurde dinsdag een boodschap naar alle supporters en sponsors en stelt daarin dat het ‘een uitdagende tijd’ is. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor de club zelf. In de tussentijd wil de directeur niet achteroverleunen en afwachten of sponsors en fans hun contract of seizoenkaart wel of niet kunnen verlengen. Vlemmings: ,,We moeten juist nu elkaar helpen. We vragen eerst hoe het met iemands gezondheid gaat en met hun naasten. Vervolgens hoe groot de impact van de crisis mogelijk voor hen is. Meer dan ooit komt het in deze tijd aan op solidariteit.”

Een waarde waar Helmond Sport voor staat, stelt Vlemmings. Ook met het Heel Helmond Sport-project, waarin de club partijen wil verbinden om elkaar te helpen. En als sponsors of supporters in de problemen komen? ,,Dan gaan we met hen in gesprek om te kijken wat voor hen kunnen betekenen. Dat is voor iedereen weer anders.”

Onduidelijkheid

Hoe dat er concreet uit gaat zien, is nog niet te zeggen. Ook al omdat er veel onduidelijkheid is. Zo is het nog maar de vraag wanneer er gevoetbald gaat worden en/of de competitie nog afgemaakt wordt. Helmond Sport moet nog negen competitieduels spelen.