Volledig scherm
Helmond Sport trainde afgelopen week op de velden van SSE in Someren-Eind. © Jean Pierre Reijnen

Helmond Sport speelt gelijk tegen Al Ettifaq in grimmige oefenwedstrijd: 'Dit is ook leerzaam'

Scheidsrechter Martin Perez had zijn handen vol aan de oefenwedstrijd tussen Helmond Sport en het Saoedische Al-Ettifaq (2-2). Hij deelde vier gele kaarten uit, maar dat hadden er meer kunnen zijn. Helmond Sport-trainer Robby Alflen was  blij dat zijn ploeg het hoofd koel hield. ,,Ook dit is leerzaam."

De oefenwedstrijd op het natuurgras van SSE was de eerste serieuze test in de voorbereiding voor Helmond Sport, dat eerder met ruime cijfers van Gemert (1-6) en SV Brandevoort (0-12) had gewonnen. Bij Al-Ettifaq speelde onder anderen Fakrheddine Ben Youssef mee, een Tunesisch international die op het WK nog scoorde tegen Panama. ,,Het was een goede pot, waarin weer meer duidelijk is geworden. We weten nu wel wat we er nog bij willen gaan halen", zei Alflen. 

Vier doelpunten

Helmond Sport kwam in de 24ste minuut op voorsprong via Tibeau Swinnen. Op aangeven van Arne Naudts schoof de Belg de bal vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst in de verre hoek: 1-0. Daan Ibrahim had vervolgens de 2-0 op zijn schoen, maar het was juist Al-Ettifaq dat toesloeg. Eerst schoot een speler de bal vanaf een meter of 25 in de hoek (1-1), daarna gaf Steven Edwards een strafschop weg en werd het zelfs 1-2 voor de Arabieren. Vervolgens maakte Marijn van Heugten er nog voor rust 2-2 van. 

Gele kaarten

Na rust werd het duel steeds onvriendelijker en deelde de Helmondse arbiter Perez al snel twee gele kaarten uit aan spelers van Al-Ettifaq, die er stevig in gingen en veel commentaar leverden. Uiteindelijk bleef het bij vier gele kaarten, waaronder eentje voor Bodi Brusselers. ,,Het belangrijkste vind ik altijd dat er niemand van mijn spelers gaat vechten. Dat is ook niet gebeurd", aldus Alflen.