Volledig scherm
© Toin Damen/Pro Shots

Helmond Sport speelt gelijk tegen Roda JC in besloten oefenduel

WOLFHEZE - Helmond Sport heeft dinsdagmiddag gelijkgespeeld tegen eredivisionist Roda JC, dat voornamelijk met de 2e garnituur speelde. Robert Braber maakte de Helmondse treffer in de wedstrijd die in 1-1 eindigde.

Helmond Sport speelde in een sterke opstelling en trok het spel in de 1e helft ook naar zich toe. Met name het trio Marc Hocher, Robert Braber en Jason Bourdouxhe liet zich gelden. Het was ook Hocher die zich in de 6e minuut vrij speelde en vervolgens een voorzet gaf op Braber, die de bal binnen wist te frommelen: 0-1. Daarna kregen de Helmonders nog een aantal kansen, maar Giovanni Hiwat en Hocher verzuimden te scoren.

Wisselingen
Na rust waren er veel wisselingen aan Helmondse zijde en werd het spel rommeliger en vanuit Roda-zijde ook agressiever. Marcos Gullón en Ali Yasar kregen terechte gele kaarten voor stevige overtredingen op Bourdouxhe en Braber. Diezelfde Bourdouxhe was dichtbij de 0-2, maar raakte in de 65e minuut de paal uit een vrije trap. Daarna ging Helmond Sport wisselen en oogde het minder georganiseerd, onder meer bij standaardsituaties. In de 84e minuut kon Roda JC-captain Roel Brouwers volledig vrijstaand binnenkoppen uit een corner, waardoor het duel gelijk eindigde.