Helmond Sport volgt de richtlijnen van de KNVB en traint voorlopig niet in het eigen SolarUnie Stadion.
Volledig scherm
Helmond Sport volgt de richtlijnen van de KNVB en traint voorlopig niet in het eigen SolarUnie Stadion. © BSR Agency

Helmond Sport staakt trainingen tot en met 6 april, spelers krijgen schema's mee

Ook bij Helmond Sport wordt voorlopig niet getraind. Afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de adviezen die van hogerhand volgen, bekijkt de club wanneer de trainingen weer hervat kunnen worden. Er wordt in elk geval tot en met 6 april niet getraind op de Braak. 

Helmond Sport volgt de richtlijnen van de KNVB en de adviezen van het RIVM. Ook de jeugdelftallen trainen dus niet. Om fit te blijven totdat de competitie weer hervat wordt, krijgen de spelers een schema om thuis te trainen van coach Wil Boessen. De competitie zou eigenlijk op 3 april weer hervat worden, maar door de aangescherpte maatregelen wordt dat nu sowieso een week later. Helmond Sport moet nog negen competitieduels afwerken. 

De Helmonders hebben tot en met afgelopen week nog gewoon door getraind, maar namen wel maatregelen in verband met het virus. Zo schudden de spelers geen handen en ging het stadion op slot, om contact met mensen zo veel als mogelijk te vermijden. ,,Gezondheid gaat natuurlijk voor. We moeten geen halve maatregelen nemen”, zei Boessen toen al. De trainer en zijn spelersgroep tonen verder vooral ook begrip in deze bijzondere tijden.