Volledig scherm
Wil Boessen was afgelopen seizoen nog trainer van FC Den Bosch. © BSR Agency

Helmond Sport strikt oude bekende Boessen als trainer

Wil Boessen is de nieuwe trainer van Helmond Sport. De 55-jarige Limburger neemt het stokje over van de ontslagen Robby Alflen en gold in Helmond als topkandidaat voor de vrijgekomen vacature. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de club, waar hij zelf nog 2,5 jaar voetballer was.  

Het is een pre voor Boessen dat hij eerder goed presteerde bij clubs met beperkte middelen. Zo haalde hij met het toen financieel geplaagde Fortuna Sittard twee jaar op rij de play-offs en herhaalde hij dat kunstje in 2014 bij TOP Oss. Met FC Den Bosch haalde hij het vorig jaar nét niet, maar dit seizoen, gesteund door geldschieter Kakhi Jordania, weer wél. Boessen werd vlak voor die play-offs echter ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Verleden bij de club

Verder is het een pre voor Boessen dat hij een verleden heeft bij Helmond Sport. Hij sloot er zijn loopbaan als profvoetballer af in 1999 en voetbalde er nog onder toenmalig trainer Louis Coolen, de huidige technisch adviseur van Helmond Sport. Hij gold als een karakterjongen en bleef altijd contact houden met de club; zo was hij in 2017 nog op de receptie ter ere van het 50-jarige jubileum van de club. Dat is een bijkomend voordeel. 

Helmond Sport moest echter eerst de onderhandelingen met de in mei ontslagen Robby Alflen afronden voordat het in zee kon gaan met Boessen. Toen die onderhandelingen erop zaten, werd het pad geplaveid voor Boessen, die in het verleden ook al eens jeugdtrainer was bij Helmond Sport en verder dus bij Fortuna (assistent- en hoofdtrainer), VVV (assistent), TOP Oss, Chiangmai FC, Lampang FC en FC Den Bosch als trainer actief was. 

Volledig scherm
Boessen voetbalde van 1997 tot en met 1999 nog 2,5 seizoen voor Helmond Sport. © Ton van de Meulenhof
  1. Sander Vereijken zit in de zesde versnelling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen
    PREMIUM
    Het seizoen van

    Sander Vereijken zit in de zesde versnel­ling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen

    Als er iemand is op wiens loopbaan het begrip stroomversnelling van toepassing is, dan is het op die van Sander Vereijken (22). Ruim een jaar geleden werd hij kampioen met Mierlo-Hout in de derde klasse, onder meer door een hattrick in de kampioenswedstrijd. Een transfer naar zondaghoofdklasser Gemert volgde. Met die ploeg promoveerde de linksbuiten naar de derde divisie. En nu? Nu is het tijd voor het hoofdstuk Helmond Sport.