Volledig scherm
Ferry de Regt in duel met Ajacied Jurgen Ekkelenkamp. © BSR Agency

Helmond Sport stunt met een punt tegen Jong Ajax

Helmond Sport heeft maandagavond voor een verrassing gezorgd door een punt te pakken bij Jong Ajax: 1-1. Achterin had de ploeg van trainer Wil Boessen het goed voor elkaar tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Al ging het soms met kunst- en vliegwerk.

Helmond Sport kampte met nogal wat personele problemen in aanloop naar de wedstrijd tegen Jong Ajax. Joeri Poelmans bleef achter in Helmond met rugklachten, Nick de Louw zat op de bank met bovenbeenklachten. Desondanks kwam Helmond Sport prima voor de dag op sportcomplex De Toekomst, voor rust gaf de ploeg van Wil Boessen amper kansen weg.

Natuurlijk, het overwicht was zoals verwacht voor Jong Ajax - de nummer van drie van de Keuken Kampioen Divisie - maar Helmond Sport had zijn zaakjes achterin uitstekend voor elkaar. Ajax-topscorer Lassina Traoré kreeg nog wel twee kansen, maar hij kwam net een teenlengte te kort en zag zijn kopbal vlak voor rust fraai gered worden door Stijn van Gassel.

Werkhoven breekt de ban

En Helmond Sport? Dat kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. Givan Werkhoven was balvast en zorgde voor het meeste gevaar. Na 14 minuten zette hij de bezoekers ook op voorsprong; nadat Boy Kemper de bal te kort terug kopte op de doelman zat Werkhoven ertussen en schoot hij via de paal raak. Het was pas zijn eerste treffer in het shirt van Helmond Sport.

Na rust schakelde Jong Ajax een tandje bij en kwam Helmond Sport meer en meer in de problemen. Eerst schoot invaller Kenneth Taylor de bal nog in de handen van Van Gassel, even later schoot Jurgen Ekkelenkamp alsnog raak. Hij kreeg de bal uit de kluts en rondde beheerst af. Helmond Sport stelde daar op aanvallend gebied weinig tegenover en beperkte zich vooral tot tegenhouden. De ploeg van Boessen overleefde de storm en pakte een punt.

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, De Regt, Klomp, Dzepar; Koolhof (59. Neral), Swinnen, Stans, Vereijken (83. Ibrahim); Werkhoven, Respen (68. Verkennis).