Volledig scherm
De sfeeractie van Helmond Sport-fans tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss. © BSR Agency

Helmond Sport-supporters starten inzamelingsactie om ‘misplaatste’ vuurwerkboete bij elkaar te krijgen

Diverse supportersgroeperingen van Helmond Sport zijn een inzamelingsactie gestart om de vuurwerkboete bij elkaar te krijgen. De club kreeg 3.750 euro boete van de KNVB nadat supporters fakkels afstaken tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss. Daarmee kwam de fraaie sfeeractie van de Helmond Sport-supporters om de bevrijders van de stad te eren de club ongewild duur te staan. 

We Are Helmond, AA-Side, North Side Vak O en Supportersvereniging Helmond Sport doen nu een beroep op medesupporters, sponsoren en andere sympathisanten om het bedrag van de boete bijeen te krijgen. Eerder hekelde Maarten Driessen namens We Are Helmond al de ‘starre houding’ van de KNVB, nu noemen de vier supportersgroeperingen de boete ‘misplaatst’. ,,Er werd op enige coulance gehoopt, omdat deze sfeeractie een maatschappelijk belang diende”, benadrukken de vier supportersgroeperingen in een gezamenlijk statement. 

Teleurgesteld

Tijdens de wedstrijd werden in het kader van 75 jaar vrijheid zowel Britse als Nederlandse oorlogsslachtoffers herdacht. Daarbij waren er diverse sfeeracties, waaronder vuurwerk. Daar was ook een vergunning voor aangevraagd door de club, maar niet voor het afsteken van fakkels op de tribune. ,,Formeel zitten wij inderdaad fout, maar we zijn wel teleurgesteld dat zo'n mooie en goedgeorganiseerde avond zo'n staartje krijgt”, stelde Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings eerder al. De supporters hopen met hun crowdfundingsactie die zure nasmaak weg te krijgen. 

Donderdagmiddag om 15.00 uur was de eerste 1.000 euro al ingezameld.