Volledig scherm
© Pro Shots

Helmond Sport tegen Fortuna Sittard in de eerste ronde van de KNVB-beker

Helmond Sport speelt in de eerste ronde van de KNVB-beker thuis tegen Fortuna Sittard. De wedstrijden in de eerste ronde van het bekertoernooi worden gespeeld op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september.

Het bekeravontuur van Helmond Sport was vorig seizoen na één duel alweer ten einde. De Helmonders verloren met 1-5 van Cambuur Leeuwarden en eindigden het duel ook nog eens met negen spelers.

Fortuna Sittard behaalde vorig seizoen de achtste finales, waarin het verloor van AZ.

 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.