Volledig scherm
Wil Boessen. © BSR Agency

Helmond Sport tegen Telstar zonder De Regt, Koolhof en Zwanen

Helmond Sport kan vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Telstar niet beschikken over Ferry de Regt, Dean Koolhof en Bram Zwanen. Het drietal is geblesseerd.

Ondanks die tegenvaller werkte trainer Wil Boessen deze week met een goed gevoel toe naar het duel tegen Telstar. Dat had alles te maken met de eerste uitoverwinning sinds 9 maar 2018, afgelopen vrijdag. FC Dordrecht werd met 1-2 verslagen.

Als beloning gaf Boessen de spelersgroep afgelopen weekend vrij. ,,Maandag hebben we de draad weer opgepakt”, aldus Boessen die merkte dat de sfeer goed was. ,,Een overwinning helpt altijd, maar deze zege heeft een enorme boost gegeven.”

Bevestiging

Het vormde voor de Limburger tevens de bevestiging dat zijn ploeg, na een moeizame start, steeds beter begint te draaien. ,,We worden stabieler, dat heeft met de ontwikkeling van het team te maken.” Al beseft Boessen ook dat een goed gevoel niet alles zegt in het voetbal.

Met Telstar treft Helmond Sport volgens Boessen vrijdagavond een ploeg die verzorgd en aanvallend voetbal speelt. ,,Het voordeel is dat wij ook ruimte zullen krijgen om te voetballen.”