Volledig scherm
PREMIUM
Basisdebutant Dylan George (l) was direct trefzeker tegen NEC. Uiteindelijk bezweek Helmond Sport onder de druk. © BSR Agency

Helmond Sport toont in Goffert weer teken van leven

De ene nederlaag is de andere niet in dit rampseizoen voor Helmond Sport. Na de wanvertoningen tegen Almere City (3-0) en Jong Ajax (1-3) toonde de ploeg van Robby Alflen gisteravond in De Goffert weer eens een teken van leven. Dat werd gekoesterd.

De situatie in Helmond is al een tijdje duidelijk: dit seizoen valt op geen enkele wijze meer te redden. Het kan wél nog pijnlijker worden, zo bleek tegen Almere City FC en Jong Ajax. De gelatenheid spatte er in die wedstrijden vanaf, reden voor trainer Robby Alflen om zijn basiself voor de wedstrijd tegen NEC op de schop te gooien. Maikel Verkoelen, Maiky Fecunda en Juul Respen werden geslachtofferd, Diego Snepvangers, Bram Zwanen en Dylan George mochten in de basis beginnen. ,,Er moest iets gebeuren", herhaalde Alflen na de 3-2 nederlaag tegen NEC zijn eerdere woorden. ,,Ik denk dat dat redelijk is gelukt. Er stond in elk geval weer een ploeg die er alles aan deed."