Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Robby Alflen. © BSR Agency

Helmond Sport-trainer Alflen kondigt wijzigingen aan na wanvertoning tegen Jong Ajax: ‘Is absoluut nodig’

Het seizoen is al een poos verloren voor Helmond Sport, maar dat mag volgens trainer Robby Alflen geen excuus zijn om de resterende vijf competitiewedstrijden te laten lopen. Tegen Jong Ajax gebeurde dat, tot zijn eigen afgrijzen, wel. Daarom kondigt hij vrijdag tegen NEC wijzigingen aan. ,,Dat is absoluut nodig. Er moet iets gebeuren, ja”, benadrukt de oefenmeester uit Utrecht.  

Wat hij precies gaat wijzigen aan zijn basisformatie wil Alflen nog niet kwijt. Hij mist Kjell Knops (hamstring), Dylan de Braal (hak), Odysseus Velanas (hamstring), Bodi Brusselers (lies), Albian Muzaqi (voet) en Richelor Sprangers (privéredenen) in ieder geval. Nick de Louw en Ron Janzen zijn vermoedelijk weer inzetbaar. ,,Het seizoen is voor ons niet meer te redden. Maar ik vind dat we tot nog toe dat we na een nederlaag telkens wel weer goed aan een wedstrijd begonnen en er altijd een wedstrijd van maakten. Tegen Almere City (3-0 verlies) en Jong Ajax (1-3) was dat niet zo. Er moet iets veranderen.” 

Andere wetten

Bij NEC, dat nog volop om de play-offs strijdt, is na het ontslag van trainer Jack de Gier het nodige veranderd. De honneurs worden nu waargenomen door clubman Ron de Groot, Rogier Meijer en Adrie Bogers. Onder leiding van het driemanschap won de Nijmeegse formatie, waar oud-Helmond Sport-speler Guus Joppen basisspeler is, maandag van Jong PSV.  ,,Onder een nieuwe trainer gelden andere wetten”, weet Alflen, die ooit op een haar na trainer werd van NEC. Hij was mondeling al akkoord, maar de deal ging niet door omdat nagenoeg de complete directie vertrok. Alflen heeft dan ook geen bijzondere gevoelens bij de wedstrijd. ,,Ik heb er ook niet gewerkt, hè.” 

Profeet van de Week Piet de Visser