Volledig scherm
Robbie Alflen © Marcel van Dorst

Helmond Sport-trainer Alflen wil vertrouwen van fans terugwinnen

Het streven van Helmond Sport is en blijft glashelder. Niet alleen het eerste elftal dient stappen te maken, maar de club in zijn geheel. Hoofddoel is het verminderen van het aantal lege zitjes op De Braak. 

,,Als je meer gaat winnen, gaat Helmond Sport automatisch meer leven in de regio. En dan verwacht ik dat er geleidelijk ook meer mensen komen kijken”, aldus trainer Robby Alflen, die met de club het vertrouwen van de supporters wil terugwinnen. ,,Voor de duidelijkheid: wij hebben met onze prestaties voor de winterstop het tij nog niet doen keren. Maar ik hoop dat we in de laatste weken van het jaar een beginnetje hebben gemaakt.”

Helmond Sport pakte zeven punten in de vier laatste competitieduels en steeg van de laatste naar de achttiende plaats. Alflen ziet de sterke periode als een startpunt voor meer succes in de tweede competitiehelft: ,,Er staat nu een beter team dan aan het begin van de competitie. Ten eerste zit ‘m dat in het mentale. Ten tweede hebben veel jonge jongens stappen gemaakt, waardoor we als ploeg beter zijn geworden in dingen als druk zetten en balbezit houden.” Bovendien is Kjell Knops (31) weer inzetbaar na langdurig blessureleed. De ervaren verdediger is een van de spelers die de jonge Helmondse ploeg bij de hand kan gaan nemen.