Volledig scherm
Helmond Sport trainer Robby Alflen in Helmond © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Helmond Sport-trainer Robby Alflen: 'Er moet wat vanaf spatten tegen FC Twente'

Helmond Sport-Robby Alflen beseft zelf ook wel dat de thuiswedstrijd tegen FC Twente van vrijdagavond een loodzware klus wordt. Hij noemt de Tukkers 'topfavoriet voor de titel'. ,,Maar dat wil niet zeggen dat wij kansloos zijn. Er moet wat vanaf spatten, zeker in ons eigen stadion."

In de eerste wedstrijd tegen FC Dordrecht viel op dat Helmond Sport lange tijd goed verdedigde, maar ook dat er te weinig werd gevoetbald. Alflen pikt daar in eerste instantie het positieve uit. ,,Je hebt altijd fases in wedstrijden waarin je als ploeg moeilijk zit. Dan is het prettig dat je ergens op terug kan vallen", doelde hij op de defensie. ,,Aan de andere kant moeten we voetballend dingen verbeteren."

Titelfavoriet

Alflen ziet FC Twente met een spelersbudget van 4,5 miljoen euro als topfavoriet voor de titel. ,,Als FC Twente kan je niet zeggen dat je niet voor de titel gaat, met zo'n budget en zo'n ploeg", vindt Alflen. In weekblad Voetbal International noemden diverse collega's zijn Helmond Sport juist als potentiële verrassing. Of Alflen zich daar in kan vinden? ,,Ik hoop het wel, dat gaan we proberen."

Versterking

Helmond Sport beschikt over een compleet fitte selectie tegen FC Twente. Koen Wesdorp was vorige week nog een twijfelgeval, maar traint inmiddels volledig mee. Proefspeler Kjell Knops is inmiddels vastgelegd, het is nog onduidelijk of hij tegen FC Twente al inzetbaar is. Het is wachten tot de overschrijving is afgerond. 

  1. Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’
    video

    Helmond Sport-doel­man Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’

    Het seizoen van Helmond Sport is er niet mee gered, maar de overwinning in de derby op FC Eindhoven geeft het wel enige glans. En dan vooral voor de supporters, wilde doelman Stijn van Gassel na afloop benadrukken. ,,Het is een kloteseizoen, ook voor onze supporters. En je weet dat de derby hier leeft. Dan is het mooi dat je met zo'n mooi weertje de punten over de streep trekt.”