Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Robby Alflen. © Pro Shots

Helmond Sport-trainer Robby Alflen: 'Niet elke week opstootjes verwachten'

voorbeschouwingNa drie remises is het tijd voor een overwinning voor Helmond Sport. Dat beaamt trainer Robby Alflen, die vrijdag met zijn ploeg tegen FC Den Bosch speelt. ,,Het is goed dat we nog ongeslagen zijn, maar van de andere kant moet die eerste zege niet te lang op zich laten wachten. Dan wordt dat weer een issue." 

Als Alflen terugkijkt op de eerste drie duels is hij vooral tevreden over de wedstrijd tegen FC Twente. Tegen FC Dordrecht en Jong PSV kwam zijn ploeg voetballend niet uit de verf, maar stond het verdedigend wel aardig. Tegen FC Twente werd er wél gevoetbald en was er ook nog spektakel met een opstootje in de slotfase. Alflen waakt voor te veel euforie. ,,In eigen huis moet er natuurlijk iets vanaf spatten, maar je moet niet elke week opstootjes verwachten. Dat is niet goed." 

Fecunda geblesseerd, Meijers weer terug

De trainer heeft de trainingsintensiteit iets teruggeschroefd de laatste dagen. Ook al om blessures te voorkomen. Maiky Fecunda (hamstring) mist de wedstrijd tegen FC Den Bosch sowieso, net als Marijn van Heugten (knie). Bart Meijers is er wél weer bij, nadat hij het duel met Jong PSV nog miste door een enkelblessure. Verder is Richelor Sprangers met de nationale ploeg in Haïti

Oude bekende Van der Steen

Helmond Sport treft een versterkt FC Den Bosch, dat sinds de komst van geldschieter Kakhi Jordania spelers als Danny Holla en oude bekende Wouter van der Steen binnen heeft gehaald. ,,Er zit veel voetbal in die ploeg. Dat zag je wel aan het feit dat Danny Verbeek als controlerende middenvelder speelde. Maar wij kijken naar onszelf. Het zal beter moeten dan tegen Jong PSV, we moeten lef durven tonen aan de bal. Net zoals we tegen FC Twente lieten zien."

 1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?
 2. Helmond Sport heeft maar één doel in kelderkraker tegen Jong FC Utrecht: ‘Absoluut geen laatste worden’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport heeft maar één doel in kelderkra­ker tegen Jong FC Utrecht: ‘Absoluut geen laatste worden’

  Helmond Sport speelt dit seizoen nog voor maar één ding: niet als laatste eindigen. De ploeg van trainer Robby Alflen staat twee punten voor op Jong FC Utrecht, de tegenstander van vrijdag. Bij een zege op sportcomplex Zoudenbalch is de laatste plek definitief vermeden. ,,We willen absoluut geen laatste worden”, zegt Alflen, die zelf in het verleden nog hoofdtrainer was van FC Utrecht.