Volledig scherm
Givan Werkhoven © Erik Pasman

Helmond Sport trekt spits Givan Werkhoven aan: ‘Voor mijn persoonlijke ontwikkeling een goede stap’

Givan Werkhoven (21) is de nieuwe spits van Helmond Sport. De 1.92 lange aanvaller komt over van Go Ahead Eagles, waar zijn contract in mei nog werd ontbonden, en tekent voor één seizoen. 

Werkhoven doorliep de jeugdopleiding van Go Ahead en was de laatste twee seizoenen onderdeel van de hoofdmacht van de Eagles. In maart, vlak voor de wedstrijd tegen FC Twente, werd Werkhoven uit de selectie van trainer John Stegeman gezeten toen hij voor de vierde keer in ruim een jaar disciplinair werd gestraft. Sinds die tijd trainde hij apart van de groep, in mei besloten club en speler vervolgens om per direct uit elkaar te gaan. 

Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings typeert Werkhoven als een spits met ‘een agressieve manier van spelen’. ,,Dat past goed bij Helmond Sport. Givan is nu in een fase van zijn ontwikkeling gekomen om bij een andere club in een andere omgeving een heel seizoen te presteren.”

Talentvolle spits

Helmond Sport heeft in het verleden meermaals bewezen een kuuroord te kunnen zijn voor spelers die het om een bepaalde reden niet maakten bij een andere club. De club hoopt dan ook dat de nieuwe trainer Wil Boessen de talentvolle spits alsnog aan de praat kan krijgen. De aanvaller ziet het zelf in ieder geval wel zitten. ,,Dit is voor mijn persoonlijke ontwikkeling een goede stap. Ik wil graag wekelijks belangrijk zijn voor het team en de club en daar ga ik hard voor werken”, stelt hij. Bij Eagles kwam hij tot 38 competitieduels waarin hij vijf keer scoorde.