Helmond Sport-uitblinker Sprangers: ‘Belangrijke zege voor de supporters’

videoOndanks een teleurstellend seizoen won Helmond Sport maandagmiddag de derby van FC Eindhoven. De van NAC gehuurde Richelor Sprangers bleek uiteindelijk de matchwinner. ,,De supporters hebben deze verdiend.”

De zege op de rivaal maakt de tegenvallende voetbaljaargang niet goed, maar heelt wel wat wonden in Helmond. ,,Iedereen weet wat voor matig, eigenlijk slecht seizoen we hebben. Dan probeer je het wedstrijd voor wedstrijd aan te pakken. Dat we deze wedstrijd dan winnen, is goed voor ons.”

De derby leeft in Helmond, zag ook Sprangers. ,,Voor de supporters is dit heel belangrijk. Daarom zijn we trots dat het gelukt is.” Uitbundig werd de overwinning door de supporters gevierd. ,,Mooi om te zien. En om eerlijk te zijn hebben de fans dat ook wel verdiend.”

Helmond Sport kwam er de tweede helft een aantal keer razend snel uit. Een vlijmscherpe tegenaanval leidde de winnende treffer van de aanvaller uit Teteringen in. ,,Het ging snel na rust. Ik denk dat we er goed uitkwamen wanneer we dreiging voelden. Die treffer spelen we met vier man goed uit. Een counter uit het boekje.”

Sprangers genoot van de vuurrijke derby, waarin alles op het scherpst van de snede ging. ,,Ik vind dit soort wedstrijden geweldig. Het geeft extra motivatie om te doen wat je moet doen. Blij dat we dat gedaan hebben.”

Volledig scherm
Richelor Sprangers (Helmond Sport) in actie met Elton Kabangu van FC Eindhoven. © BSR Soccrates