Volledig scherm
Helmond Sport speelt een eerste oefenpot tegen Brandevoort © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Helmond Sport veegt Brandevoort van de mat in eerste oefenwedstrijd

Helmond Sport is de oefencampagne goed begonnen. De ploeg van trainer Robby Alflen won met 0-13 van vierdeklasser Brandevoort. ,,Het zijn toch 13 goals hè, je moet ze maar maken”, zei Alflen met een grijns.

De oefenmeester hechtte verder weinig waarde aan het resultaat en was vooral blij dat zijn spelers minuten maakten. Bram Zwanen was de enige die ontbrak wegens een lichte knieblessure, het is de verwachting dat hij snel weer aan zal sluiten. Verder maakte iedereen - op reservedoelman Jamie Watt na - minuten.

Het duurde even voordat Helmond Sport op gang kwam. Juul Respen opende de score na 11 minuten, vervolgens voerden Ron Janzen, Tibeau Swinnen en Bodi Brusselers de stand nog voor rust op tot 0-4.

Ibrahim maakt er drie

Na rust ging het een stuk sneller en liet Helmond Sport geen spaan heel van Brandevoort, dat juist speciaal voor het duel enkele training had afgewerkt. Daan Ibrahim maakte er al snel 0-5 van en zou er nog twee maken, verder zorgden Diego Snepvangers (2), Richelor Sprangers, Marijn van Heugten, Nick de Louw en een eigen doelpunt van Brandevoort voor een 0-13 eindstand. ,,Het is gewoon goed om zo te beginnen”, aldus Alflen. 

  1. Helmond Sport-aanvaller George kan ‘zijn’ FC Twente aan titel helpen: ‘Mooi als we Sparta uitschakelen’

    Helmond Sport-aanvaller George kan ‘zijn’ FC Twente aan titel helpen: ‘Mooi als we Sparta uitschake­len’

    De een zegt dat hij het rustig aan moet doen, de ander stelt juist dat hij Sparta moet pijnigen. Het is duidelijk dat Dylan George (20), gehuurd van FC Twente, vrijdagavond voor een pikant potje staat. Als hij met Helmond Sport van Sparta wint, zijn de Tukkers vrijdag al kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. ,,Het zou mooi zijn als we Sparta uit kunnen schakelen”, zegt George.