Volledig scherm
Ron Janzen kreeg een directe rode kaart na een opstootje met NEC'er Anass Achahbar. © Pro Shots

Helmond Sport-verdediger Ron Janzen mist laatste wedstrijden door schorsing

Ron Janzen mist de laatste twee competitiewedstrijden van Helmond Sport tegen Cambuur en RKC. De verdediger kreeg een rode kaart tegen NEC en is naar aanleiding daarvan voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk geschorst. Helmond Sport gaat niet in beroep. 

Janzen werd in de 78ste minuut van het veld gestuurd na een opstootje met Annas Achahbar, die gewillig naar de grond ging. Volgens Helmond Sport-aanvoerder Stephen Warmolts was er niets aan de hand. ,,Achahbar zei later nog dat hij niet eens in zijn gezicht was geraakt. Een rode kaart is erg overdreven", zei Warmolts. 

Maiky Fecunda

Eerder dit seizoen verscheen Helmond Sport al eens tevergeefs  voor de tuchtcommissie in Zeist na een rode kaart voor Maiky Fecunda. Met die gedachte in het achterhoofd, plus het feit dat er niets meer te halen valt, heeft de Helmonders doen besluiten het voorstel te accepteren. Janzen mag zich opmaken voor het nieuwe seizoen, hij heeft nog een doorlopend contract tot halfweg 2019. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.