Volledig scherm
Kevin van Veen speelde vorig seizoen nog bij Cambuur. © Pro Shots

Helmond Sport verdient tonnen bij miljoenentransfer Kevin van Veen

HELMOND - Helmond Sport wacht de ontwikkelingen rondom een mogelijke miljoenentransfer van Kevin van Veen naar China in spanning af. Omdat de Eindhovense spits in de jeugdopleiding en het 1e elftal van de Helmonders speelde, kan Helmond Sport mogelijk enkele tonnen tegemoet zien.

De Eindhovenaar speelde tussen 2005 en 2011 bij Helmond Sport, dat daardoor bij een transfer recht heeft op een solidariteitsbijdrage van 2,75 procent. Een eerste bod van 4 miljoen pond (4,6 miljoen euro) op Van Veen is afgewezen door Scunthorpe United, dat naar verluidt 8 miljoen pond (9,3 miljoen euro) verlangt.

Als het Chinese Henan Jianye FC daadwerkelijk 8 miljoen pond op tafel legt, kan Helmond Sport een bedrag van ruim 250.000 euro tegemoet zien. Ook PSV heeft recht op een deel van de solidariteitsbijdrage (0,75 procent), omdat Van Veen ook daar in de jeugdopleiding heeft gespeeld. Als het aan de spits zelf ligt, gaat de miljoenentransfer er komen. "De clubs zijn nu aan het onderhandelen, ik zou graag naar China gaan. Wat ik daar kan gaan verdienen, is niet normaal meer."