Vlak voor rust was er nog een opstootje na een stevig duel tussen Tibeau Swinnen en Stijn Meijer, maar dat werd snel gesust.
Volledig scherm
Vlak voor rust was er nog een opstootje na een stevig duel tussen Tibeau Swinnen en Stijn Meijer, maar dat werd snel gesust. © ED

Helmond Sport verliest in interessant oefenduel nipt van Excelsior

Helmond Sport heeft zaterdagmiddag in een oefenwedstrijd met 1-2 van Excelsior verloren, de wedstrijd werd vanwege veiligheidsredenen achter gesloten deuren gespeeld. Jordy Thomassen maakte zijn eerste minuten voor Helmond Sport sinds zijn rentree, hij deed precies een uur mee. 

Helmond Sport-trainer Wil Boessen stuurde zijn normale basiself het veld in, aangevuld met aanwinst Jordy Thomassen. De spits liet zich meteen gelden, vroeg elke bal en was een aantal keren handig in de combinatie met middenvelders. De eerste kans was echter voor Excelsior, Dogucan Haspolat schoot de bal hard uit een vrije trap op Stijn van Gassel, maar die moest lossen. De doelman herstelde zijn fout in de rebound van Stijn Meijer. 

Aanval uit het boekje

Even later kwam Helmond Sport op voorsprong, en hoe. Jeff Stans opende op Sander Vereijken en die legde de bal terug op Dean Koolhof: 1-0. Daarna golfde het spel op en neer, scoorde Excelsior aanvankelijk via Rai Vloet, maar diens fraaie hakbal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het werd alsnog gelijk nadat Daan Klomp dom hands maakte: de strafschop die daaruit volgde, werd benut door de ervaren middenvelder Luigi Bruins: 1-1.  

Ook daarna waren er kansen over en weer - een kopbal van Ferry de Regt werd van de lijn gehaald, maar het was Excelsior dat met een voorsprong ging rusten. Elias Mar Omarsson troefde Guus Joppen af en maakte zo de 1-2. 

Na rust begon Excelsior sterk en kreeg het diverse kansen om te scoren, onder meer via Ahmad Mendes Moreira, maar zij stuitten telkens op Van Gassel. In het vervolg gebeurde er - mede door de vele wisselingen - weinig meer. Vereijken was met een vrije trap nog dichtbij de gelijkmaker, maar het bleef uiteindelijk 1-2 op De Braak. 

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Joppen (60. Neral), De Regt (60. Verkennis), Klomp (60. De Louw), Poelmans; Swinnen (75. Koolhof), Stans (60. Van der Vorst), Dzepar (75. Vereijken); Koolhof (46. Mutzers), Thomassen (60. Werkhoven), Vereijken (46. Respen).