Volledig scherm
© Jean-Pierre Reijnen/fotomeulenhof

Helmond Sport verliest 'nuttige oefenwedstrijd' van Excelsior

HELMOND - Helmond Sport heeft de oefenwedstrijd tegen Excelsior op de Open Dag ongelukkig met 1-2 verloren. Op basis van de 2e helft had de ploeg van trainer Roy Hendriksen meer verdiend. "Het was een nuttige oefenwedstrijd waarin we weer wat wijzer zijn geworden", zei de coach.

Helmond Sport speelde met exact dezelfde 11 als tegen Roda JC dinsdag en speelde een moeizaam 1e halfuur waarin vooral Excelsior de bal had. In de 19de minuut kwamen de Rotterdammers ook op voorsprong; Nigel Hasselbaink schoot beheerst raak na een combinatie met Cedric Badjeck. Vervolgens kreeg Excelsior nog een grote kans op 0-2, nadat centrale verdediger Ron Janzen de bal verspeelde. Zowel Hasselbaink als Khalid Karami troffen echter de lat.

Braber frommelt Helmond Sport op gelijke hoogte
Eén minuut nadat Excelsior 2 keer de lat raakte, was het aan Helmondse zijde wél raak. Marc Hocher legde de bal uit een corner op het hoofd van Janzen, die de bal weer verlengde richting de 2e paal. Daar stond Robert Braber op de juiste plek om de bal binnen te frommelen: 1-1. Na rust maakte Helmond Sport een betere indruk dan in de eerste helft en kreeg de ploeg ook aardig wat kansen. Nadat Kevin Vermeulen namens Excelsior de lat trof, kopte Braber op de lat, schoot Thomassen net over en raakte ook Warmolts van dichtbij Excelsior-doelman Filip Kurto. De Helmonders hadden in die fase de 2-1 verdiend, maar de treffer viel aan de andere kant. In de 85ste minuut tikte invaller Ribeiro de bal binnen na een voorzet van Terell Ondaan: 1-2.